Loslopende konijnen in Nieuwehorne

Wat eerst wel een vertederend beeld was, veroorzaakte zo langzamerhand overlast: konijnen die rond de Finne aan de Bouwkamp loslopen. Hoe deze konijnen daar terecht zijn gekomen, is niet helemaal bekend. Waar de één zegt dat de konijnen ontsnapt zijn, zeggen andere verhalen dat ze losgelaten zijn. De waarheid zal in het midden liggen… Dat konijnen zich snel vermeerderen bleek helemaal waar te zijn: op een bepaald moment zijn er meer dan 15 konijnen bij elkaar gezien. Bij Plaatselijk Belang kwamen hierover meerdere opmerkingen binnen. Naast dat de konijnen in de tuinen gingen graven, leverde het bij de Schoterlandseweg ook gevaarlijke verkeerssituatie op.

Wij werden gewezen op de konijnenopvang in de Blesse. Zij proberen de konijnen te vangen, de beestjes worden door een dierenarts onderzocht en zij doen er alles aan om de konijnen als huisdier te herplaatsen. Het woord huisdier zegt ook al dat deze konijnen niet goed in het wild kunnen overleven, bij de eerste vangactie bleek ook dat er meerdere konijnen in slechte conditie waren.

Omdat de medewerkers van de konijnenopvang allemaal vrijwilligers zijn, is het voor hen niet haalbaar om regelmatig naar Nieuwehorne te komen. En omdat de bestuursleden van Plaatselijk Belang geen zicht hebben op het wel of niet aanwezig zijn van konijnen, doen wij een beroep op u als dorpsbewoners. Heeft u onlangs nog loslopende konijnen gezien? Meld het via info@oude-nieuwehorne.nl of laat een bericht achter op onze Facebook-pagina! Dan kunnen wij weer contact opnemen met de Konijnenopvang om verdere stappen te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *