Start bouw woningen in Nieuwehorne

In Nieuwehorne op de voormalige sportvelden is vandaag vrijdag 13 november gestart met de bouw van de eerste woning. Wethouder Siebren Siebenga legde hiervoor de eerste steen.

Wethouder Siebren Siebenga: “In de gemeente Heerenveen zien we tekenen van herstel op de woningmarkt. We zijn blij dat er op woningbouwproject De Fjilden schot in de zaak zit en de eerste woningen worden gebouwd.”
Bouwen met lokale bedrijven

Door lokale bouwbedrijven DW bouw uit Nieuwehore en bouwbedrijf Van der Woude uit Gorredijk zijn twee projecten op de markt gebracht. DW bouw wil een rij van drie woningen bouwen en bouwbedrijf Van der Woude bouwt een twee-onder-een-kap-woning, waarvan de eerste is verkocht. De kopers nemen naar verwachting 2016 februari hun intrek in de woning.

Bouwkavels op De Fjildenfoto 1
Naast de projectbouw biedt de gemeente bouwkavels aan. In de eerste fase kunnen met elkaar rond de 40 woningen worden gebouwd. Het totale plan biedt ruimte voor 100 woningen. De woningen op De Fjilden worden gebouwd op de voormalige sportvelden van de sportvereniging in Nieuwehorne. De sportvereniging heeft in 2014 op een andere locatie in Nieuwehorne een nieuw sportcomplex in gebruik genomen.

Nieuwe maatregelen
De gemeente werkt aan maatregelen om de woningbouw in Nieuwehorne een extra ‘boost’ te geven. Kavelgrootte, ligging van de kavels, beeldkwaliteitseisen en grondprijzen worden onder andere onder de loep genomen.

Belangstellenden kunnen zich nu alvast melden bij de gemeente.

Meer informatie
Meer informatie over de kavels en woningen op woningbouwproject De Fjilden vindt u op de website van de gemeente Heerenveen: www.heerenveen.nl/bouwkavels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *