Serious Request in Oude- en Nieuwehorne

Op vrijdag 20 december was het wederom sportvereniging UDIROS uit Nieuwehorne die de bezoekers massaal naar het multifunctionele sportcomplex wist te trekken.
Het afgelopen jaar zetten de dorpen Oude –en Nieuwehorne met de sportvereniging in een verbindende rol, door tal van sportieve en maatschappelijke projecten zich in voor 3FM Serious Request. Vrijdag 20 december werd, na de vele georganiseerde activiteiten, een geweldig slotakkoord!
Gerald Sibon, Brian VandenBussche, Jeffrey Talan, Geert-Arend Roorda, Ronnie Pander Ronnie Venema en Dick Jol, allen werkten zij mee aan de sportieve feestelijke avond geheel ten behoeve van 3FM Serious Request. Voor de gehouden veiling stelde Alfred Finbogasson een wedstrijdshirt beschikbaar, SC – Heerenveen zelf doneerde de wedstrijdbal van SC – Heerenveen – Feyenoord van 8 december. Paulo Henrique, nog altijd immer populair in Nieuwehorne en omstreken stuurde zijn wedstrijdshirt vanuit Turkije.
UDIROS wist deze avond, vergezeld door een kleine 300 bezoekers letterlijk volle tribunes te trekken.
Topsporters Brian VandenBussche, Geert – Arend Roorda en Jeffrey Talan verzorgden een drukbezochte voetbalclinic in de nieuwe sporthal te Nieuwehorne. De jeugdige spelertjes namen met ontzettend veel enthousiasme de tips en tricks van het voetbaltrio aan en speelden tot slot nog een onderlinge wedstrijd met de voetbalvedetten. Na deze voetbalclinic traden de zaalvoetballers van UDIROS aan tegen een samengesteld team van voormalige topsporters. Ondermeer Gerald Sibon, Ronnie Venema, Jeffrey Talan en Robert Herder maakten deel uit van het team dat UDIROS, ondanks de steun van het fantastische publiek, wist te verslaan. Scheidsrechter Dick Jol leidde de wedstrijd uitstekend.

Door de steun van de sponsoren, vrijwilligers en het publiek kon er aan het eind van de zaalvoetbalavond ruim € 6.500,00 worden aangeboden aan 3FM Serious Request. Samen met de actie van zaterdag 14 december waar in deze dorpen ook het sportcomplex, UDIROS, vele sponsoren en particuliere acties een niet onbelangrijk deel hebben gehad, staat de Serious Requestteller uit Oude- en Nieuwehorne nu op bijna € 12.000. Daarnaast zijn er nog allerlei schoolacties aan de gang.

Lykele Buwalda die als aftredend sportwethouder van gemeente Heerenveen zichtbaar genoot van alle activiteiten in Nieuwehorne. Hem vragend naar een reactie: Ik ben verheugd om te mogen aanschouwen hoe men hier bij UDIROS betrokken is op zowel sportief als maatschappelijk vlak. De vereniging is keer op keer tot fantastische initiatieven in staat. De steun van de sponsoren, gepaard met de inzet van alle vrijwilligers en leden is bewonderenswaardig.
De organisatie zelf sprak van een geweldig geslaagd evenement, met name de komst van de topsporters werd ontzettend gewaardeerd. Het aantal toeschouwers was overweldigend waarbij de nieuwe accommodatie een uitstekende voorziening is gebleken voor dergelijke evenementen. De sportactiviteiten werden muzikaal omlijst door de dj’s Jan Kooistra en Jeroen van der Meer.
En uiteraard de komst van de topsporters die door deelname een fantastische bijdrage leverden, werkt ontzettend motiverend voor de jeugdige breedtesporters die in de rij stonden om felbegeerde handtekeningen te bemachtigen! Al met al een geweldig evenement!
Na de sportactiviteiten werd de avond feestelijk afgesloten onder de muzikale klanken van DJ MC Kooi.