Sint Thomas kuiertocht

Sint Thomaskuiertocht

In de gevarieerde omgeving van de tweelingdorpen Oude- en Nieuwehorne wordt jaarlijks de Sint Thomaskuiertocht georganiseerd. De routes lopen door afwissende landschap en de langere routes doen ook de buurdorpen Katlijk, Mildam, Bontebok, Jubbega of Oldeberkoop aan. Er zijn 4 verschillende afstanden waaraan men kan deelnemen. Dit zijn 5, 10, 15 of 25 kilometer. Iedere afstand start op een ander tijdstip.

Starttijden zijn:
25 km: 8.30 – 10.00 uur
15 km: 9.30 -11.00 uur
10 km: 10.30 – 12.00 uur
7 km:   11.30 – 13.00 uur

Jaarlijks op 30 december
De kuiertocht is ieder jaar op 30 december, tenzij het een zondag betreft, dan is de wandeltocht op de zaterdag daarvoor.
De routes zijn zeer gevarieerd en lopen over ook onverharde paden. Alle routes lopen langs de klokkenstoel in Oudehorne waar traditioneel van 21 december tot oudjaarsdag het Sint Thomasluiden plaats vindt. Op de dag van de wandeltocht wordt er in de middag een wedstrijd klokkenluiden georganiseerd.
Onderweg zijn er een aantal stempelposten met versnaperingen waarvan sommige met toilet. De kuiercommissie organiseert ook wat kleine activiteiten tijdens de wandeling zo kan men denken aan muziek, kleine theaterstukjes en een puzzeltocht voor kinderen.
Honden mogen mee mits ze zijn aangelijnd.
De inschrijving is in het dorpshuis de Kiekenhof te Nieuwehorne. De kosten zijn bij voorinschrijving 5 euro via mail naar st.thomaskuiertocht@gmail.com. Op de dag zelf 6 euro (er kan gepind worden). Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis meelopen.

Kijk op facebook voor de laatste informatie of mail st.thomaskuiertocht@gmail.com voor opgave en vragen.