Meer over de BVK

KNBB
De BVK is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB). Hierdoor is het mogelijk om mee te doen aan persoonlijke kampioenschappen (PK’s). De spelsoorten waaraan u kunt deelnemen zijn: libre (vrij spel), bandstoten, driebanden en kader. In diverse poules, verdeeld over Friesland, worden voorronden gespeeld. Ieder speelt 6 wedstrijden ongeacht het aantal spelers in een poule. Op basis van de resultaten in deze voorronden plaatsen de beste 6 spelers zich voor de districtsfinale van Friesland. De kampioen en de nummer 2 plaatsen zich vervolgens voor de regiofinale. Uiteindelijk wordt er iemand kampioen van Nederland. Net als bij voetbal en andere sporten is het biljarten verdeeld in een aantal klassen per spelsoort. Op basis van het gemiddelde kunt u promoveren of degraderen. Nadere informatie kunt u vragen aan het bestuurslid, die belast is met deze taak.

Vrij biljarten
De Stichting dorpshuis “De Kiekenhof” stelt de biljartzaal iedere woensdagmiddag beschikbaar voor leden van de BVK én inwoners van Oude- en Nieuwehorne voor vrij biljarten. U bent vrij om te bepalen wanneer en hoe laat u naar de biljartzaal komt. Voor een bedrag van € 2,00 kunt u al meedoen. Er is meestal wel iemand in de biljartzaal aanwezig, die een en ander coördineert. Op basis van volgorde van binnenkomst, of in onderling overleg, wordt een speelschema opgesteld. Het aantal partijen dat u kunt spelen is afhankelijk van het tijdstip dat u binnenkomt en natuurlijk van het aantal deelnemers op die middag. Als u twijfelt of biljarten wel iets voor u is, dan is dit een ideale gelegenheid het eens te proberen!
Wilt u op een andere dag biljarten, neem dan contact op met de beheerder van dorpshuis “De Kiekenhof” (0513) 54 14 61. Houd er wel rekening mee dat de biljartzaal al een aantal dagdelen bezet is.

De volgende dagdelen zijn reeds in gebruik
* Maandagmorgen, -middag en -avond (competities)
* Dinsdagavond (voorronden en teamwedstrijden KNBB)
* Woensdagmiddag (vrij biljarten) en -avond (competitie)
* Donderdagmiddag en -avond (competities)

Samenstelling bestuur:

Voorzitter en Bondszaken: 
Secretaris

Penningmeester
Leden
Robert Baay
Wim Ensing
Gerrit Boek
André Damen
(0513) 54 20 09
(0513) 54 25 51
(0513) 54 23 78
(0516) 46 24 21